Hrvatski nevjernici donirali Caritasu pa dobili službenu zahvalu

Foto: Ateisti i agnostici Hrvatske

ATEISTI i agnostici Hrvatske dobili su zahvalnicu od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Kuća ljubavi, odnosno kuća za smještaj majki i djece od rođenja do treće godine, uručila je zahvalnicu članovima ove Facebook grupe zbog pružene pomoći korisnicima Caritasa. Donirali su pelene i ostale higijenske potrepštine štićenicima Kuće ljubavi.



Kuća ljubavi


Razgovarali smo s Davorom Kustecom, članom Ateista i agnostika Hrvatske.

"Netko u grupi je podijelio post volonterke iz Kuće ljubavi. Tražila je hitno pelene i potrepštine za djecu. Nakon incidenata s moliteljima pred bolnicama, odlučili smo, njima u kontru, napraviti nešto konkretno. Skupili smo novac, kupili stvari i otišli tamo", objasnio nam je Davor.

"Radi se o ispostavi Zagrebačke nadbiskupije. Objekt se zove Kuća ljubavi, a tamo žive mala djeca. Neka imaju majke, a neka nemaju nikoga", dodaje Kustec.

"Skupili smo nešto love, ekipa iz Rijeke i mi iz Zagreba, i odnijeli im potrepštine", skromno navodi Davor.





Dočekala ih je kuharica

Ipak, bez obzira na donaciju Ateista i agnostika Hrvatske, voditeljica Kuće ljubavi ih nije dočekala iako su se dogovorili da će se naći.

"Dogovorili smo se s tom ženom da ćemo doći tamo u 5. Predstavili smo se da smo iz inicijative Pokret za sekularnu Hrvatske te iz Ateista i agnostika Hrvatske, ali nje tamo nije bilo. Navodno je imala privatnog posla. A dogovorili smo se. Klasika. Otvorila nam je kuharica", priča nam Davor Kustec i kroz smijeh dodaje kako su im ostavili nekoliko sekularnih kalendara.
 

Pročitajte više