I Bandić si priuštio novog limenog ljubimca

NIJE premijer Sanader jedini političar koji se nedavno počastio novim automobilom. Vozni park zagrebačkog Gradskog poglavarstva Milan Bandić je prije sedam mjeseci proširio Passatom R36 kojeg svakodnevno koristi, ali njegovu cijenu nije želio otkriti. "Meni je bitno da automobil odgovara instituciji Poglavarstva i gradonačelnika te da je siguran. To je najbitnije", rekao je Bandić za Večernji list ne objasnivši zbog čega se u jeku recesije odlučio na kupnju novog automobila.

"Svi podaci o nabavi mog Passata se mogu provjeriti u tehničkoj službi Gradskog poglavarstva", rekao je Bandić, ali nije želio odgovoriti na pitanje bi li on kupio BMW kojeg je Ivo Sanader odlučio prodati nakon što je Index otkrio kako premijer kupuje auto za 4,2 milijuna kuna dok istovremeno poziva na "stezanje remena".

Bandiću su i dosad na raspolaganju bili automobili marke Passat i Audi jer Poglavarstvo ima potpisan ugovor s autokućom Zubak. Passat R36 kojeg si je Bandić priuštio prije sedam mjeseci u serijskoj izvedbi košta 383.963 kune, dok mu se s punom opremom cijena može popeti na pola milijuna kuna.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više