zagrebački hotel sheraton proslavio 7. obljetnicu poslovanja

Na večerašnjoj svečanosti povodom 7. obljetnice poslovanja ´Sheraton Hotel Zagreb´, generalni direktor Hotela Gunnar Sanne rekao je kako je 2002. bila najuspješnija poslovna godina toga hotela do sada.

Uz povećanje broja gostiju od 15 posto u odnosu na 2001. i 100-postotnu popunjenost kapaciteta, Sheraton je u 2002. zabilježio i povećanje ukupnog prihoda od oko 20 posto, rekao je Sanne.

Prema njegovim riječima, Sheraton je u 2002. ostvario i najvišu godišnju prosječnu cijenu od oko 150 eura po gostu, te 20 posto veći broj poslovnih konferencija.

Kazao je da su dobri rezultati u prošloj godini ponajviše rezultat uvođenja programa ´Six Sigma´ za poboljšanje usluga koji se provodi u svim Sheraton hotelima u svijetu.

Kao i proteklih godina, i u 2002. većina gostiju u Sheratonu su bili poslovni ljudi, a oko 90 posto gostiju su stranci od kojih najveći broj dolazi iz Amerike, Kanade, Velike Britanije, Njemačke, Austrije i Italije, rekao je Sanne.

´Sheraton Hotel Zagreb´ najveći je od 6 zagrebačkih hotela iz sastava tvrtke Hup - Zagreb d.d. (hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam).

Zagrebačkim Sheratonom upravlja svjetska korporacija ´Starwood Hotels and Resorts World´ koja ima više od 700 luksuznih hotela u 80 zemalja svijeta, a čiji je potpredsjednik Erhard Noreisch pozdravio goste na večerašnjoj svečanosti.

Hotel Sheraton zapošljava 210 djelatnika.

Pročitajte više