Zagrebački prekršajni sudac razriješen dužnosti zbog odbijanja alkotesta, vrijeđanja policajaca i izostanka s posla

DRŽAVNO sudbeno vijeće (DSV) razriješilo je danas dužnosti zagrebačkog prekršajnog suca Stjepana Pogačića utvrdivši u stegovnom postupku da je neuredno obnašao sudačku dužnost i svojim ponašanjem naštetio ugledu suda i sudačke dužnosti.

Pogarčić je prošle godine na Martinje odbio alkotest pozivajući se na sudački imunitet, pobjegao je policajcima koji su ga ipak dostigli i priveli u zaprešićku policijsku postaju. Sudac im je pritom cijelo vrijeme prijetio da će "letiti" iz policije i prostački vrijeđao njih i tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Šimu Lučina. To su danas pred DSV-om posvjedočila i dva policajaca.

Protiv 62-godišnjeg Pogačića policija je podnijela prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, odbijanja alkotesta i vrijeđanja službenih osoba. Pogačić se pozivu Prekršajnog suda u Klanjcu, u koji je njegov slučaj premješten, nije odazvao jer je smatrao da i za prekršajni postupak treba odobrenje DSV-a, kao što je potrebno za vođenje kaznenog postupka, i jer je tvrdio da sud u Klanjcu nije mjesno nadležan.

Predsjednica zagrebačkog Prekršajnog suda Ana Krleža Jurišić stegovno ga je teretila i za višednevno neopravdano izostajanje s posla tijekom siječnja i velječe ove godine.

Pogačić je tvrdio da i svjedoci i predsjednica suda lažu, da mu je sve to namješteno i da će protiv policajaca podnijeti kaznenu prijavu zbog grubog postupanja i lažnog svjedočenja.

Predsjednik DSV-a Milan Gudelj upozoravao je Pogačića da će ga izbaciti iz sudnice jer je upadao u riječ i svađao se sa svjedocima te govorio i kada nije dobio riječ.

Inače, Pogačić je stekao uvjete za odlazak u mirovinu.

(Hina) xggrb yso

Pročitajte više