Zagrebačkim trgovima i parkovima od danas kruži 15 komunalnih izvidnika

O POBOLJŠANJU komunalnog reda na zagrebačkim trgovima i parkovima, od danas će se brinuti prvih petnaest komunalnih izvidnika, koji će o svim uočenim nepravilnostima obavještavati komunalne redare.

Biti će zaduženi za kontrolu održavanja čistoće, nepropisno parkiranih vozila, kretanje pasa, postavljanja reklama i plakata, brinut će se i za vanjski izgled pročelja zgrada i spomenika, uklanjanje snijega i leda te ostale slične poslove. Ta nova služba, koja je dio komunalnog redarstva predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu.

Izvidnici sami neće imati ovlasti kažnjavati prekršitelje ali će moći surađivati sa kontakt policajcima. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je Zagreb po čistoći treći po redu među Europskim gradovima ali je izrazio i želju kako Zagreb mora biti prvi i još ljepši.

Ideja po uzoru na zapadnoeuropske metropole

Izrazio je i zadovoljstvo prvim akcijama izvidnika , od kojih je jedan na tržnici Dolac uočio tri nepropisno parkirana automobila, među kojima je bio i onaj direktora tržnica. Time je gradski proračun postao bogatiji za 1.000 kuna, zadovoljno je naglasio Bandić.

Na kraju je dodao kako kako je ideja o ustroju komunalnih izvidnika došla po uzoru na zapadnoeuropske metropole pa je u tu svrhu prije pet mjeseci raspisan i natječaj za 15 novih radnih mjesta unutar Odjela komunalnog redarstva.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više