Zagrebačko Poglavarstvo bez primjedaba na izvješće povjerenstva za prenamjenu zemljišta

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo nije imalo primjedaba na izvješće Povjerenstva za utvrđivanje prenamjene zelenih površina u građevinsko zemljište u Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba te ga je uputilo Gradskoj skupštini na razmatranje.

Pročelnica Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Ana Mrak-Taritaš izvijestila je da je zavod pružao članovima Povjerenstva stručnu pomoć te da su materijalni troškovi zavoda pritom iznosili 300.000 kuna.

Rekla je kako je Povjerenstvo utvrdilo da je najveća prenamjena iz zelene u zonu javno-društvene namjene bila na Šalati, a riječ je o livadi od 11.634 četvorna metra.

Zavodu su u zadatak ostavili da dodatno ispita i pod kojim su uvjetima na lokaciji Kraljevec-Vijenac izrađene spojne betonske stepenice i javna rasvjeta, kao i činjenice vezane uz inspekcijsku analizu sječe stabala.

Poglavarstvo nije imalo primjedaba ni na prijedlog izmjena Statuta Grada Zagreba koje se odnose na njegovo usklađivanje s pravima nacionalnih manjina u mjesnoj samoupravi i sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Članovi Gradskog poglavarstva danas su prihvatili zaključak o raspodjeli sredstava u 2004. domovima za starije i nemoćne osobe čija je osnivačka prava preuzeo Grad Zagreb, a gdje se planiraju ukupni izdaci od 136 milijuna kuna.

(Hina) xbdj ysp

Pročitajte više