Zagrepčanka dobila račun od 78.000 kn: "Ucijenili su me da se maknem od medija"

PROŠLOG tjedna javnost je šokirala vijest o Zagrepčanki Maji-Nicole Kovačević koju je u sandučiću dočekao račun od gotovo 50 tisuća kuna, s dodatnih više od 25 tisuća kuna kamata i troškova. 

Iz vodoopskrbe i odvodnje su prvo poručili da su računi ispravni

Iako se činilo da je riječ o nekakvoj zabuni, Iz Vodoopskrbe i odvodnje poručili su da su računi ispravni i da se mogu platiti u ratama. Kazali su ako su oni odgovorni samo za javni dio sustava te da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom dijelu instalacije te da su zbog toga računi ispravni. 

Maja-Nicole Kovačević sastala se s predstavnicima Vodoopskrbe i odvodnje u Folnegovićevoj nakon čega je za Vijesti.hr ispričala kako je tijekom tog sastanka dobila prijetnje radi istupanja u javnosti.

Zagrepčanka koja je dobila račun: Ucijenili su me da će mi smanjiti račun ako se maknem od medija

"Na sastanku s direktorom VIO-a ucijenili su nas da će nam umanjiti iznos za 50 posto ako se maknemo od medija. Nismo pristali na takve prijetnje", kazala je Kovačević.

"Rekli smo im da nećemo pristati na takve ucjene i da ćemo tek sad uključiti sve medije pa i sam nadzorni odbor", još je dodala. 

Pukla cijev, a onda stigli astronomski računi

Podsjetimo, u zagrebačkoj ulici Prevoj u petom mjesecu 2018. godine pukla je cijev, što su stanari te zgrade prijavili Vodoopskrbi. Ubrzo su im počeli stizati veliki računi. Prvo je stigao račun od 47 tisuća kuna, nakon toga od 25 tisuća kuna. Maji je stigao račun od 78 tisuća kuna i predovršni prijedlog za ovrhu.

Na upit o navodnoj ucjeni iz Vodoopskrbe i odvodnje još nisu odgovorili. 

Pročitajte više