Zagrepčanka opisala neugodno iskustvo u javnom autobusu, ZET se ispričao

Foto: Facebook

JEDNA Zagrepčanka danas se na Facebooku požalila na ponašanje vozača autobusa ZET-a na liniji Kvatrić-Struge. Kako kaže, u autobus je ušla na stanici Kvatrić u 13.45 sati, a s njom je bilo njezino 10-mjesečno dijete u kolicima.

"Ulaskom u autobus na druga vrata, razlog je taj sto samnom bilo moje dijete od 10mj u kolicima, stala sam na mjesto koje je označeno nalijepnicom dječja kolica. Vozač se derao na mene, kao s brda na brdo, "kartu kartu " (nisam pošteno "sparkirala" kolica i zakočila ista ) i naravno skužila sam da se tiče mene", napisala je na Facebooku.

Kako kaže, nakon toga se morala kroz gužvu u autobusu s kolicima probijati do prednjih vrata kako bi kupila kartu. Tada su se pojavili problemi.

"Od vozača je jako bezobrazno bilo što nije mogao sačekati da se vratim s kolicima na to predviđeno mjesto vec je krenuo kao da vozi krumpire u tom autobusu, (tako nas je cijelim putem vozio odkad sam ušla u autobus) na što smo skoro moje dijete s kolicima i ja završile u prednjem staklu autobusa.
Još jedna gospođa koja je stajala kod prednjih vrata nakon određenih minuta vožnje mu se obratila, što mu mi putnici nismo važni, kako nas to vozi koliko starijih ljudi ima ovdje koji ne sjede a mogu zbog takve vožnje pasti ili sl. Naravno, ponašao se kao da se to njega ne tiče", napisala je na Facebooku Zagrepčanka.

"Ugrozio je sigurnost djeteta, mene i drugih putnika"

Kaže kako je nakon izlaska iz autobusa vozaču rekla da će ga prijaviti i njegove fotografije objaviti na internetu.

"Naravno, gospodinove riječi su bile prijeteće: da maknem mobitel da će mi ga zdrobiti, i da sam ja ljuta što sam morala kupiti kartu. Iskreno ne pada mi napamet biti ljuta jer kako svaki građanin Zagreba mora kupiti kartu, tako moram i ja. Po mome mišljenju bilo bi u redu kada bi se uvelo da postoji kondukter za nas mame s kolicima koji bi nam mogao prodati kartu, a ne da se guramo do prednjih vrata s kolicima. Ja ne koristim pokaz iz razloga koji sam gore navela, jako rijetko se vozim ZET-ovim prijevozom.

U pitanju je bila sigurnost mojeg dijeteta, mene i drugih putnika. Vožnja s ovim vozačem nije sigurna", napisala je.



Index je poslao upit ZET-u kako bismo doznali jesu li upoznati s ovim slučajem.

"Upoznati smo s konkretnim slučajem, a korisnici smo uputili ispriku te je pokrenut i odgovarajući postupak. Prema unaprijed određenoj proceduri u tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do neugodne situacije, jer nam je od izrazite važnosti korektna suradnja između korisnika prijevozne usluge i prometnog osoblja", odgovorili su nam iz ZET-a.

Pročitajte više