ZAPADNI DAMASK POTRESLO VIŠE EKSPLOZIJA, NEMA IZVJEŠĆA O ŽRTVAMA

U utorak navečer u zapadnoj četvrti Damaska u kojoj su smještena strana veleposlanstva odjeknulo je više eksplozija, nakon čega je uslijedila pucnjava, izvijestile su arapske televizijske postaje, BBC i agencije.

Katarska tv-mreža Al-Jazeera izvijestila je da su eksplozije i pucnjava dopirali iz zapadnog dijela Damaska u kojemu se nalazi rezidencija britanskog veleposlanika, veleposlanstvo Saudijske Arabije, uredi UN-a te veleposlanstva Kanade i Irana.

Britanski BBC je također izvijestio da se se iz zapadne četvrti u utorak navečer čulo više eksplozija, a informaciju je potvrdio i glasnogovornik britanskog Foreign Officea, dodavši kako nitko od britanskog diplomatskog osoblja nije stradao.

"U ulici Meze blizu rezidencija iranskog i britanskog veleposlanika odjeknulo je nekoliko eksplozija" rekao je glasnogovornik. Svjedoci su za France presse potvrdili kako su tri eksplozije odjeknule u zapadnoj četvrti Damaska Mazzeh. Jedna eksplozija čula se iz modernog trgovačkog centra smještenog u četvrti.

Policija je blokirala četvrt, a za sada još nema informacija o mogućim žrtvama. Sat vremena nakon eksplozija, prema izjavama svjedoka, iz smjera četvrti Mazzeh dopirali su pucnjevi iz strojnica. Nije poznato je li meta napada bilo britansko veleposlanstvo.

Informacije s mjesta događaja kontradiktorne su. Službena sirijska agencija Sana izvijestila je kako je napad počinila "nepoznata teroristička skupina", no odgovornost za napad nije preuzeo još nitko, a u programu sirijske televizije objavljeno je kako je do incidenta došlo tijekom sukoba sirijskih snaga sigurnosti i skupine "terorista".

(Hina) xmh ysd

Pročitajte više