Zaplijenjeno 58 kg marihuane, vrijedne pola milijuna kuna

ZAGREBAČKA policija prekinula je lanac krijumčara i preprodavača droge i uhitila trojicu osumnjičenika kod kojih je pronašla 58 kilograma marihuane, vrijedne oko pola milijuna kuna.

Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj zaplijeni marihuane na zagrebačkom području, kažu u policiji koja je danas izvijestila da je drogu pronašla kod trojice mladića u dobi od 19, 20 i 21 godine, od ranije poznatih po rasparčavanju droge.

Mladiće se sumnjiči da su se udružili kako bi na području Zagreb preprodavali marihuanu koju je u Bosni i Hercegovini nabavljao i u Hrvatsku krijumčario najmlađi osumnjičenik. Drogu su skrivali u unajmljenom stanu u Zagrebu.

Mladići su uhićeni u utorak navečer nakon što su ih policajci zaustavili na cesti i u tajnom pretincu u "BMW-u 728", kojim su se vozili, pronašli 5.060 grama marihune, pakirane u pet paketa. Potom je u unajmljenom stanu pronađeno još 52.967 grama marihuane, pakirane u 50 paketa, osam grama hašiš i digitalna vaga, te 58.000 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge. U stanu 20-godišnjaka je, pak, otkriveno još 28 grama marihuane.

Policija sumnja da su osumnjičeni marihuanu iz BiH za Zagreb počeli krijumčariti početkom ove godine. Sva trojica su privedena u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda uz prijavu za udruživanje radi preprodaje droge.

Pročitajte više