Zatvara se poznati splitski klub: "Država nam u srijedu stavlja zadnji čavao u lijes"

Screenshot: Facebook

ZATVARA se poznati splitski klub Split Circus (Monty Python), objavio je danas vlasnik Luka Žižić.

Klub je godinama mijenjao lokacije, a cijelo to vrijeme je bio prostor u kojem su nastupali lokalni i hrvatski bendovi i izvođači te je bio jedan od rijetkih prostora koji je svoje poslovanje umjesto na turistima, temeljio na lokalnim stanovnicima.

Posljednje tri godine se nalazi u Lazarici, a to će mu biti i posljednja lokacija s obzirom na to da ga, kako piše vlasnik, očekuje blokada zbog duga od 120 tisuća kuna.

Žižić je na Facebook stranici Glasa poduzetnika objavio oproštajni status, u kojem je objasnio situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi.

"U srijedu nam stavljaju zadnji čavao u lijes"

"Zatvorili smo trajno. Naš lijepi Split Circus (Monty Python), novonapravljeni prije tri godine i uloženih preko milijun kuna u izgradnju.

U deset godina postojanja brenda, na različitim lokacijama, imali smo preko 600 organiziranih koncerata i veliku pivu od 15 kn.

Sad nam je država poslala opomenu i u srijedu nam stavljaju zadnji čavao u lijes. Blokirat će nas na ukupni dug, odjednom za 120 000 kn. Odbili su upravni ugovor jer mi je mala plaća. Ne smijemo raditi promete dekretom države, pa nam za 120 dana dolazi stečaj. A, to znači naplata od imovine. Uzet će nam i skladište koje imam zbog duga.

Moja firma postoji 31. godinu. Još iz Jugoslavije. Naplaćali smo se milijuna poreza, prireza i doprinosa. U ovoj izvanrednoj situaciji, očekivao sam fleksibilnost države, a ne da nas oni na kraju pokopaju.

Rekao je ministar Marić: - Svakom slučaju pristupamo individualno.

Hvala svima", piše vlasnik kluba Luka Žižić.

Pročitajte više