Završeno državno natjecanje vatrogasaca

Svečanim postrojavanjem oko 3500 sudionika, u Osijeku je danas završeno 4. državno natjecanje vatrogasaca Hrvatske i 6. državno natjecanje vatrogasne mladeži.

Postrojavanju je nazočio i ministar Ministarstva unutarnjih poslova Marijan Mlinarić, pokrovitelj natjecanja.

U protekla dva dana u Osijeku i Đakovu nastupile su, uz tri i pol tisuće sudionika natjecanja iz cijele Hrvatske, i gostujuće ekipe iz Austrije, Mađarske i Slovenije. U Osijeku je održano natjecanje vatrogasaca, a u Đakovu vatrogasne mladeži. Najbolje ekipe, koje se danas proglašavaju u 12 natjecateljskih kategorija, predstavljat će Hrvatsku sljedeće godine u Varaždinu na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi.

Ministar Mlinarić rekao je da je državno natjecanje vatrogasaca ujedno pripremanje za gašenje požara u ovoj sezoni, zajedno s Hrvatskom vojskom. Rekao je kako je za ovu sezonu stiglo i 18 novih vatrogasnih vozila od kojih 13 ide na priobalje. Riječ je o navalnim vozilima za šumske požare. Prema najavama ministra Mlinarića u Hrvatsku stiže još 40 modernih vatrogasnih vozila koja bi uz zračne snage i vatrogasne postrojbe trebala biti jamstvo spremnosti za požarnu sezonu.

Vatrogasci u prosjeku na godinu imaju oko 14 tisuća intervencija, od kojih je oko osam tisuća gašenja požara, šest tisuća tehničih intervencija i 100 intervencija s opasnim tvarima.

Natjecanje su organizirali Hrvatska vatrogasna zajednica, osječko-baranjske vatrogasne zajednice i đakovačka dobrovoljna vatrogasna društva.

(Hina) xvs yjn

Pročitajte više