Zbog koncerta na Trgu kaznena prijava Gradu Zagrebu i Thompsonu

UOČI koncerta Marka Perkovića Thomposna na glavnom zagrebačkom Trgu, iz Margelova instituta stiglo je priopćenje kako će taj institut podići kaznene prijave Državnom odvjetništvu "protiv svih onih koji budu pozdravljati službenim pozdravom zločinačkog ustaškog pokreta `Za dom - spremni', uključujući i pjevača, koji tvrdi da je taj pozdrav sastavni dio jedne njegove pjesme, koju namjerava izvoditi".

"Ako se danas na Trgu ponovno, nakon 63 godine od pobjede nad fašizmom, dozvoli pozdravljanje službenim pozdravom kvislinške tvorevine NDH, kaznena prijava će se podnijeti i protiv Grada Zagreba, kao organizatora skupa", zaprijetio je tada direktor židovske organizacije Margelov institut i lovac na naciste Alen Budaj.

Budaj nakon koncerta kaže kako policija nije radila svoj posao jer tvrdi kako je sve prošlo u redu, dok su mediji u svojim izvještajima donijeli ustašku simboliku, kao i pjevanje pjesme "Jure i Boban".

Zbog toga je najavio kako će zbog koncerta podnijeti kaznene prijave Državnom odvjetništvu protiv Grada Zagreba i pjevača Marka Perkovića Thompsona. Kaže kako će obavijestiti i pravobraniteljicu za djecu, s obzirom na to da su se na Trgu okupili uglavnom mladi koji su nosili spornu ikonografiju.

K.C.
Foto: Goran Perešin

Pročitajte više