Zbog olujnog vjetra zatvaraju se ceste, na Jadranskoj magistrali promet otežan

Foto: FAH

ZBOG olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sv. Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Karina, Obrovca i Gračaca); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene;DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionici Budačka Rijeka-Grabovac u zoni radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Od 27. do 31. listopada zbog izvanrednog održavanja na DC1, na dionici Udbina-Gračac vozit će se uz regulaciju semaforima, propuštanjem vozila naizmjence, jednim trakom.

Dana 27.10. povremeno će se zbog miniranja zatvarati Jadranska magistrala (DC8), na čvoru Meterize u Šibeniku, između 10 i 10,30, 13 i 13,30 te od 17 do 17,30, u trajanju od maksimalno 5 minuta. Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesto Duće vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore, zbog radova.

Gužve na Bajakovu

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bajakovo (kolona je oko 1 km) i Bregana (kolona je oko 2 km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Kako se u vrijeme nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja savjetujemo vozačima teretnih vozila da u vremenskom razdoblju od 29. listopada 2016. god. do 02. studenog 2016. god. od 07.00 do 19,00 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19,00 sati.

U prekidu su: trajekti na linijama: Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen i katamarani na linijama: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Zbog potreba Matice umirovljenika Dubrovnik, u nedjelju 30. listopada brod na liniji Šipan - Lopud - Koločep - Dubrovnik isplovit će iz Dubrovnika u 20:00 sati, umjesto u 18:30.
Termini ostalih polazaka ostaju neizmijenjeni, kako je objavljeno u redu plovidbe.

Pročitajte više