Zbog prijetnji smrću policija čuva Hrvoja Vojkovića

PREDSJEDNIKU Uprave Croatia osiguranja Hrvoju Vojkoviću upućeno je nekoliko anonimnih prijetnji smrću, zbog čega njega i njegovu obitelj 24 sata čuvaju specijalci. Prijetnje su navodno upućene zbog osvajanja tržišta autoosiguranja ili nove poslovne zgrade Osiguranja.

Prva prijetnja Vojkoviću je upućena dok je bio u uredu 12. listopada, dok su 14. i 15. listopada prijetnje upućene njegovoj supruzi, također telefonski u uredu u kojem radi, neslužbeno saznaje Jutarnji list od izvora u MUP-u.

Prijetnje, s kojima je upoznat i premijer Ivo Sanader, ozbiljno su shvaćene pa šefa Croatia osiguranja, njegovu ženu i dvoje djece čuva šest specijalaca iz Lučkoga. Uz specijalce obitelj Vojković čuva i redovna policija. Stalna prisutnost policijskih ophodnji u kvartu gdje obitelj stanuje uznemirila je cijelo susjedstvo.

Glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulma potvrdila je da je u tijeku kriminalistička obrada nad za sada nepoznatim osobama, istaknuvši da se sve radi kako bi se otkrio njihov identitet.

Špekulira se da bi prijetnje mogle imati dva motiva; novu poslovnu politiku Croatia osiguranja da se ponovno ide na osvajanje tržišta autoosiguranja ili Vojkovićevu odluku da raščisti neke stvari unutar tvrtke. Naime, policija već nekoliko mjeseci, i prije nego što je Vojković došao u Upravu, istražuje korupciju vezanu za izgradnju nove poslovne zgrade u Miramarskoj. Postoji mogućnost da je istragom Vojković ugrozio nečije privatne interese.

Vojković nije želio komentirati tko bi mogao stajati iza prijetnji.

Pročitajte više