Zbog sumnje da je ubio 19-godišnjeg Damira Šuću priveden njegov prijatelj

JUČER poslijepodne, zbog sumnje da je ubio 19-godišnjeg Damira Šuću, u Bračku policijsku postaju je priveden 19-godišnji Supetranin, inače dobar prijatelj i susjed ubijenog. Tijekom noći je policijskim gliserom prebačen u splitsku policiju gdje je, navodno u prisustvu njegova oca započelo ispitivanje, prenosi Glas Dalmacije.

Po nalogu dežurnog istražnog suca, policija je jučer popodne pretražila kuću u kojoj osumnjičeni živi sa majkom i tamo pronašla pravi arsenal oružja, no ne i pištolj Crvena zastava kojim je počinjeno ubojstvo. Pretpostavlja se kako je oružje pronađeno u kući u vlasništvu njegovog oca, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio zapovjednik jedne postrojbe na Braču.

Glas Dalmacije neslužbeno doznaje kako se osumnjičeni mladić u policiji brani šutnjom i odbija poligrafsko testiranje.

Motivi ubojstva i dalje su nepoznati, a mještani su zgroženi saznanjem da je Šiću možda ubio njegov prijatelj i susjed, mladić s kojim je prošlog proljeća bio osumnjičen za krađu ronilačke opreme.

Podsjetimo, u nedjelju navečer je Šuća izašao, a iza ponoći se javio majci i kazao kako je s jednom djevojkom. Od tada mu se gubi svaki trag, a njegovo je tijelo nakon cjelodnevne potrage helikopterima i psima tragačima pronađeno na brdu Nerežišća, na temelju signala mobitela.

I.M.
Foto: Brač Online

Pročitajte više