Zelena stranka upitala SDP i HNS: Zašto dopuštate da nas kriminalci i luđaci vode u EU?

ZELENA stranka uputila je otvoreno pismo SDP-u i HNS-u u kojem traže odgovor zašto dopuštaju "da nas kriminalci i luđaci vode u EU". Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

SDP i HNS zajedno sa HDZ-om čine takozvani "Savez za Europu" te Vesna Pusić otvoreno poziva na to da se u sljedećem periodu uvede takozvani moratorij na stranačka prepucavanja kako bi se ove stranke zajedno posvetile kampanji oko ulaska u Europsku uniju.

U svojim nedavnim obraćanjima javnosti jedan od čelnika SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je kako je čitav vrh HDZ-a kriminalna organizacija i kako bi trebao završiti u Remetincu. Radomir Čačić je vodstvo HDZ-a nazvao brodom punim luđaka.


Ukoliko čelnici HDZ-a i SDP-a smatraju da vodstvo HDZ-a čine kriminalci i luđaci postavlja se onda pitanje zbog čega onda podržavaju da nas stranka takvih kvalifikacija odvede u Europsku uniju. Tim više kada su upravo političari koje kvalificiraju takvim imenima dogovarali kvote i potpisivali sporazume koji će trajno obilježiti život hrvatskih građana u sljedećem periodu.


Čudno je da čelnici oporbenih stranaka koriste jedne kvalifikacije kada se radi o o domaćoj politici a ne nalaze nikakve zamjerke politici koju HDZ provodi prema Bruxellesu kao da se radi o nekoj sasvim drugoj garnituri političara.


Već sama činjenica da se glavni kreator pristupa Europskoj uniji i miljenik europskih krugova danas nalazi u austrijskom zatvoru trebala bi biti povod dubokoj analizi hrvatskog ulaska u EU. Zelena stranka stoga poziva i SDP i HNS da se usprotive ovakvom ulasku hrvatske u EU te da se izvrši revizija svega što su  dogovarali oni, koje oni nazivaju kriminalcima i luđacima.

Pročitajte više