Željeznica mu bila i život i smrt: Direktor čikaške željeznice bacio se pod vlak



IZVRŠNI direktor gradske željeznice Metra u američkom gradu Chicagu, 60-godišnji Phil Pagano, odlučio si je na bizaran način oduzeti život, bacivši se pod gradski vlak.

Kako prenosi CNN, Pagano je važio za čovjeka izuzetno posvećenog svojem poslu, koji je čikašku gradsku željeznicu podigao na tron najbolje gradske željeznice u SAD-u.

Još nije poznato što je tog uspješnog direktora nagnalo da u petak ujutro oko osam sati svoj automobil ostavi na parkiralištu gotovo tri kilometra udaljenom od njegova doma u predgrađu Chicaga, a potom zakorači na tračnice i mirno pričeka nailazak vlaka, istog onog koji je, kako se tvrdi, kao vlakovođa prije direktorske funkcije vozio gotovo dva desetljeća.

Vlakovođa koji je u petak ujutro vozio spomenuti vlak, istražiteljima je izjavio da je u jednom trenutku na tračnicama uočio čovjeka koji stoji okrenut licem prema vlaku i ne pokazuje namjeru maknuti se, prepričao je novinarima njegovu izjavu lokalni šerif Keith Nygren. Vlak je vozio brzinom od gotovo 80 kilomatara na sat, pa vlakovođa nije uspio zakočiti na vrijeme kako bi izbjegao udarac. Nitko od 27 putnika i dva člana posade vlaka u nesreći nije ozlijeđen.

Samoubojstvo Phila Pagana, navodi CNN, dogodilo se samo tjedan dana nakon što je objavljeno da unutrašnja kontrola istražuje postoji li opravdana sumnja da je direktor tijekom prošle godine primio sumnjivu uplatu od 56.000 dolara, odnosno da je sam sebi isplatio neautorizirani bonus uz redovnu plaću od 270.000 dolara.

Pročitajte više