ZEMLJE ZALJEVA POZIVAJU ARAPSKE MEDIJE NA BORBU PROTIV TERORIZMA

Više ministara zemalja Zaljeva pozvali su u srijedu tijekom sastanka arapskih ministara informiranja u Kairu arapske medije da su oštro suprostave terorizmu.

"Pozivamo arapske medije da se suprostave i bore protiv terorističkih djela, razmišljanja i ponašanja čije su žrtve brojni nedužni u Saudijskoj Arabiji i u mnogim dijelovima arapskog svijeta", izjavio je saudijski ministar kulture i informiranja Fuad ben Abdel Salam ben Mohamed Al-Faressi.

On je dodao da je "saudijska vlada odlučna u borbi protiv tih kriminalističkih i terorističih djela koja služe samo interesima neprijatelja arapske i islamske nacije".

Od svibnja 2003. Saudijska Arabija je bila poprište brojnih terorističkih napada u kojima je poginulo blizu 90 osoba.

Nakon sastanka arapski ministri su pozvali arapske medije da vode kampanju protiv zločina Izraela nad palestinskim narodom kao i da kritiziraju izgradnju zida i podlu kolonizaciju na palestinskim područjima, izvijestila je egipatska agencija Mena.

Oni su pozvali arapske zemlje da pruže pomoć palestinskoj samoupravi u razvoju palestinskog radija i televizije i pozvali su arapske medije da "proglase solidarnost sa Sirijom te da se založe za dijalog a odbace američke sankcije", određene 11. svibnja u Damasku, prenosi Mena.

(Hina) xtm ysd

Pročitajte više