Župan Komadina: Ostvarili smo rekordnu turističku sezonu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je danas u Rijeci da je lani u toj županiji ponovo ostvarena rekordna turistička sezona, ocijenivši kako je usmjerenost na kvalitetu i produljenje sezone dala rezultate.

Riječ je o rekordnoj turističkoj sezoni, koja je nadmašila 2019. i 2022. i po broju dolazaka turista i po noćenjima. Naš cilj produljenja sezone je ostvaren, i u pred- i posezoni, a potrošnja se povećala upravo zahvaljujući kvaliteti usluge, naglasio je župan Komadina na redovitoj konferenciji za novinare

U Primorsko-goranskoj županiji je tijekom 2023. boravilo 3.2 milijuna turista, a ostvareno je 18.3 milijuna noćenja, što je 5 posto više dolazaka i 1 posto više noćenja nego u 2022. te 3 posto više turista nego 2019. godine.

53.000 eura za medije u županiji

Komadina je podsjetio da je danas Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kazavši kako su s tim činom stvoreni uvjeti legitimne obrane Hrvatske u svojim granicama i njena oslobođenja. Zahvalio je hrvatskim braniteljima koji su dali svoj doprinos, posebice onima iz Primorsko-goranske županije.

Pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Ermina Duraj izvijestila je da su, nakon javnog poziva, ukupno 53 tisuće eura namijenjenih za suradnju s elektronskim medijima u Primorsko-goranskoj županiji, dodijeljene 21 mediju. 

Povjerenstvo je ocjenjivalo kvalitetu programa i doseg medija te je odlučilo dodijeliti najmanje 2000 do najviše 3800 eura po mediju, a javili su se mediji iz cijele županije.

Pročitajte više