Županija podnijela prijavu protiv organizatora prosvjeda u Lećevici

ŽUPANIJA splitskodalmatinska podnijela je danas Policijskoj upravi prijavu protiv dvojice stanovnika Unešića Ante Božića i Mile Melvana, koje optužuje da su u utorak organizirali prosvjed protiv izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Stručni savjetnik za zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije Mario Radevenjić rekao je danas Hini da je u prosvjedu oštećena, a dijelom i otuđena, oprema izvođača istražnih radova, da se sada radi na njezinu popravku te da će se nakon toga tijekom dana istražni radovi nastaviti.

Predsjednik udruge za ekološku zaštitu Zagore "Rast" Anđelko Parčina rekao je Hini da je prosvjed bio spontan te kako je potpuna neistina da je bio organiziran.

Dvojica prosvjednika, koje je Županija prijavila policiji, stavili su samo svoj potpis na poziv za medije kako bi novinari imali kontakt osobu, rekao je Parčina energično ustvrdivši da udruga "Rast" nema nikakve veze s prosvjedom. Kako je rekao, ta dvojica stanovnika Unešića nisu članovi udruge "Rast". "Rast već dugo pokušava svim pravnim sredstvima zaštititi interese stanovnika i prostor na kojem se želi graditi centar. Očito, narod je uvidio da su iskorištena gotovo sva pravna sredstva te je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, kako smo u više navrata i upozoravali", kazao je Parčina uputivši oštre riječi na račun čelnika Županije i Grada koji uporno odbijaju civilizirano razgovarati i taj slučaj riješiti.

Parčina je također ustvrdio kako nije istina da su strojevi oštećeni, istaknuvši da na prosvjedu nije bilo nikakvog uništavanja imovine. "Ako je bilo, bila je to neka sitnica", tvrdi Parčina.

Pročitajte više