Županije objavljuju korona-brojke: U Dubrovačkoj 17 novih, u Šibensko-kninskoj 16

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

NA PODRUČJU Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata imamo 9 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, javljaju iz lokalnog stožera.

Riječ je o tri osobe s područja grada Siska, dvije osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja općine Topusko, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja općine Dvor.

"Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost, kao i na daljnje poštivanje odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bismo spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti", poručuju.

17 novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 19 osoba, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je osam osoba muškog i devet ženskog spola i to pet iz Metkovića, četiri iz Dubrovnika, tri iz Konavala, dvije iz Kule Norinske te po jedna iz Korčule, Opuzena i Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 892 uzorka, a od početka pandemije ukupno 106.546.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 532 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere na granici, što je ukupno 919 od početka pandemije.

U Šibensko-kninskoj županiji 16 novozaraženih, jedan umrli

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 16 osoba oboljelo je od covid-19 infekcije, od 419 testiranih, a jedan je muškarac preminuo, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite u utorak.

Od 16 novooboljelih osoba devet je iz Šibenika, četiri iz Vodica, dvije iz Knina i jedna iz Drniša.

Nažalost, preminula je muška osoba (1939.) oboljela od zarazne bolesti covid-19 koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 58 aktivnih slučajeva oboljenja od covid-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 13 pacijenata, od kojih je jedan pacijent na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i u izolaciji su.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 240 osoba, od toga su 70 osoba bliski kontakti oboljelih, a za 170 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti covid-19.

U Zagrebačkoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 13 osoba, izvijestili su u utorak iz te županije.

U Zagrebačkoj županiji su trenutno aktivna 122 slučaja zaraze.

Od troje oboljelih, po jedna je osoba iz Velike Gorice, Vrbovca i iz općine Jakovlje.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području županije od početka pandemije do utorka evidentirano je 30.590 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 30.392 osobe, a 76 osoba je preminulo.

U Koprivničko-križevačkoj tri nova slučaja zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza potvrđena tri nova slučaja bolesti covid-19.

Trenutno je aktivno 14 slučajeva bolesti covid-19, ozdravile su dvije osobe, a na bolničkom se liječenju također nalaze dvije osobe. U OB-u Koprivnica preminula je jedna osoba (1938.) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave virusa SARS-CoV-2 na području županije bolest covid-19 je potvrđena kod 8308 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 45 uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusom. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Troje novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a novozaražene osobe s područja su općine Nova Rača, priopćili su u utorak iz županijskog stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar nema na liječenju osoba zaraženih koronavirusom. Na opservaciji je osam pacijenata.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 90 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji dvoje novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod dvije osobe, a testirano je 2439 osoba, izvijestili su u utorak iz županijskog stožera civilne zaštite.

Udio nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 0.1 posto.

Ozdravilo je 11 osoba, pa su u županiji sada aktivna 64 slučaja covida-19.

U riječkoj bolnici liječi se 11 osoba oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora skrbi se o jednom bolesniku.

Udio hospitaliziranih osoba oboljelih od covida-19 u broju aktivnih slučajeva je 17.1 posto.

U Virovitičko-podravskoj županiji 10 dana bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Deseti dan zaredom nema novozaraženih osoba koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije.

Od 50 testiranih, nitko nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4130 osoba, a 142 su preminule.

U Istarskoj 7 novozaraženih

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 279 uzoraka briseva na covid-19, potvrđeno je 7 novozaraženih osoba s našeg područja", priopćili su iz stožera.

Izliječene su 2 osobe.

U mjerama samoizolacije nalazi se 400 osoba.

U Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju na liječenju je 10 osoba.

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 157 osoba.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su tri pacijenta s težom kliničkom slikom. Od jučer su se oporavile dvije osobe, a trenutno je aktivan 21 slučaj zaraze, priopćili su iz stožera.

Danas je nastavljeno cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, od 8 do 18 sati, drugom dozom Pfizera i AstraZenece, ali i prvom dozom ova dva cjepiva za sve zainteresirane građane.

Cijepljenje će organizirati i u četvrtak u podrumu kirurgije Opće bolnice Varaždin, od 8 do 13 sati, kada će na raspolaganju biti cjepiva Moderne i Pfizera.

U Zadarskoj županiji 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Zadarske županije 37 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Novooboljeli izolaciju provode u Zadru, njih 19, u Biogradu pet, Poličniku i Škabrnji po tri, Sukošanu dva te Benkovcu, Bibinjama, Pakoštanima, Preku i Ražancu po jedan.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 548 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 715 stanovnika, a od bolesti su se oporavile 23 osobe.

U Općoj bolnici Zadar na covid-odjelima hospitalizirano je 12 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na Moru na liječenju je 5 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Pročitajte više