Županja: Račan na predizbornom skupu SDP-a

PREDSTAVLJAJUĆI večeras u Županji u punoj športskoj dvorani predizborni program i kandidate SDP-a s izborne liste za 5. izbornu jedinicu, nositelj liste SDP-a Ivica Račan poručio je kako hrvatski građani s optimizmom i većim povjerenjem mogu gledati u bolju budućnost.

Račan je ocijenio kako su se nakon godina ulaganja u jačanje gospodarstva stvorili uvjeti za više plaće i standard. Osim Račana okupljenima se kratko obratio i Mate Arlović, prvi na listi u toj izbornoj jedinici. Uslijedio je natup Severine, Bare i Plaćenika.

Nakon obraćanja Županjcima, zamoljen od novinara da komentira potez vukovarskog gradonačelnika Vladimira Štengla koji SDP-u za predizborni skup nije ustupio kinodvoranu u vukovarskoj četvrti Borovu naselju, Račan je izrazio žaljenje što nije održan predizborni skup SDP-a u Vukovaru. Kako je ocijenio, "oni koji onemogućuju naše nastupe, trgaju plakate SDP-a i vrijeđaju naše pristaše, zapravo se boje potpore građana SDP-u".

A u vezi s događajima u Imotskom Račan je rekao kako je "predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader u subotu, večer uoči izgreda, napao kandidata SDP-a rekavši da SDP-ovci dolaze uništiti Split i Dalmaciju".

"Kad to kažete, vi ste time određene ljude uputili da se obračunaju s rušiteljima", ocijenio je i ponovio kako "nije riječ samo o jajima".

"Najbestidnije je što se čulo da je takav napad eventualno isprovociran iz SDP-a kako bi to SDP mogao iskoristiti u predizborne svrhe", izjavio je Račan, reagirajući na jučerašnju Sanaderovu izjavu u Splitu. Ocijenio je da ga to "podsjeća na stvari koje su se događale u Domovinskom ratu kad su se zločini opravdavali time da ih je netko drugi počinio, a ne onaj tko ih je stvarno počinio".

Pročitajte više