Županja: Sutra počinje šokačko sijelo

TRADICIONALNOM turističkom zabavom u Županji sutra započinje 37. šokačko sijelo, najznačajnija i najmasovnija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini.

Predsjednica Organizacijskog odbora i gradonačelnica Županje Ljubice Brdarić naglasila je kako se u proteklih nekoliko desetljeća svoga postojanja Šokačko sijelo nametnulo kao svojevrsni podsjetnik na tradicijske vrijednosti.

"Na neki način sijelo nas podsjeća kako smo prije živjeli - možda ne bolje, ali puno mirnije i bezbrižnije, na korijene kojima pripadamo i prošlost", rekla je Brdarić dodajući kako će na ovogodišnjem Sijelu središnja priredba biti "Šokački cvit 2004." na kojoj se bira najljepša djevojka u narodnoj nošnji.

Predsjednik Izvršnog odbora Vinko Filipović podsjetio je na brojne druge priredbe u okviru Sijela koje se ove godine održava od 13. do 24. veljače. Posebice značajnom naveo je večer uz tamburu posvećenu županjskim autorima tamburaških skladbi koja će se održati 23. veljače, koncert ansambla Lado 21. veljače te na tradiconalnu folklornu povorku ulicama Županje u kojoj će 22. veljače sudjelovati više od tisuću sudionika.

Također će se održati niz folklornih priredbi te Malo šokačko sijelo s oko 500 najmlađih sudionika te priredbe.

(Hina) xžd yln

Pročitajte više