FOTO Savjetnik splitskog župana parkirao na autobusnom stajalištu

Foto: Čitatelj Indexa

MARKO BEKAVAC, savjetnik župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine, jutros se parkirao na autobusnom stajalištu kraj splitskog pazara. Nije prvi put. Bekavca su svojedobno često hvatali kako svoj terenac parkira na nogostupu pokraj Županije, no u posljednje vrijeme čini se da je poveo malo više računa gdje ostavlja svoj već vremešan Jeep.

"Pazim, kako ne. Ovo jutros je bio slučaj, odnosno, viša sila. Imam proljetnu alergiju na pelud, taman me uhvatio napadaj kihanja. Bilo mi je nezgodno voziti u takvom stanju pa sam se zaustavio dok napadaj prođe", kazao nam je Bekavac, nekad istaknuti splitski HDZ-ovac. 

Zlatno doba

Devedesetih je imao svoje zlatno doba. Vodio je Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, pregovarao s Bencom kada je s BMW-om i zoljom uletio u sjedište splitske policije, bio je i u Nadzornom odboru Hajduka. Supruga Lidija Bekavac istaknuta je dužnosnica Kerumovog HGS-a. 

Bekavac je kao savjetnik za sigurnost već dočekao i ispratio nekoliko HDZ-ovih župana, Antu Sanadera, Zlatka Ževrnju, a sada evo i Blaženka Bobana.

Jedan je od kandidata za nasljednika SDP-ovca Veljana Radojkovića na čelu Ureda državne uprave u Splitu. Dosta je zainteresiranih, a u vladi se još uvijek nisu odlučili kome će dati povjerenje pa su nakon odlaska Radojkovića u penziju postavili vršiteljicu dužnosti dok se ne odabere novi predstojnik.

 

Pročitajte više