ŽUŽUL DOPUTOVAO NA GOSPODARSKI FORUM U VILNIUS

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul doputovao je u nedjelju navečer u Vilnius, gdje će u ponedjeljak i utorak sudjelovati na Petom gospodarskom forumu sjevera i juga Europe. L

Na godišnjem tradicionalnom Forumu u prijestolnici Litve, zemlje koja je 2. travnja pristupila NATO-u, a 1. svibnja Europskoj uniji, najveća pažnja će biti posvećena pitanju financiranja proširenja EU-a, te gospodarskim problemima europskih regija.

Na dnevnom redu će se naći i pitanje članstva Turske, čiji zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Abdulah Gull također boravi na tom skupu.

Ministar Žužul će se uz Gulla, te crnogorskoga premijera Mila Đukanovića, u ponedjeljak sastati s premijerom Litve, Aligirdasom Brazauskasom. Hrvatski šef diplomacije će sudjelovati u raspravi o razvoju i aktualnom stanju na jugoistoku Europe, a isti dan navečer će se govorom na svečanoj večeri obratiti svim sudionicima Foruma. Drugoga dana boravka u Vilniusu, gradu čija je povijesna jezgra 1994. godine uvrštena na UNESCO-ovu svjetske kulturne baštine, ministar Žužul bi se trebao sastati sa svojim litavskim kolegom Antanasom Valionisom.

(Hina) xvk ysb

Pročitajte više