Žužul uhvaćen u laži: Tvrtka obitelji Žužul dosad primila 143,000 kuna od Karina

NAKON što je Index.hr objavio vijest kako je Žužul preko supuge primio mito, ministar vanjskih poslova na press konferenciji najavio je tužbu protiv našeg portala, tvrdeći kako on i njegova supruga od tvrtke Karin Univerzal nisu primili niti kune.

Ali jesu.

Jutarnji list u posjedu je dokumenata o uplatama i isplatama na bankovni račun MTS-a, tvrtke u vlasništvu Tatjane Žužul. Na račun MTS-a od travnja do rujna 2004. tvrtka Karin Univerzal Injženjering uplatila je 143,000 kuna, objavio je Jutarnji list u izdanju od četvrtka.

Prema tim dokumentima, u gore navedenom periodu Karin Univerzal je pet puta uplaćivala novac na račun MTS-a. Podsjećamo, Karin Univerzal Inženjering ovih je dana u središtu skandala, budući da se radi o tvrtki koja ima poslovne veze sa suprugom ministra Žužula, te kojoj je Vlada odlukom od 2. rujna oprostila 6,24 milijuna kuna duga.

Iako je ministar Žužul na press konferenciji održanoj u utorak u Vladi kategorički ustvrdio da Karin Univerzal Injženering tvrtki MTS nije isplatio "ni kune", dokumenti u posjedu Jutarnjeg lista kategorički pobijaju tu tvrdnju.

Iz njih se jasno vidi da su transakcije između Karin Univerzal Injženjeringa i MTS-a ipak postojale, i to njih pet. Prva uplata na račun MTS-a stigla je 20. travnja 2004. u iznosu od 15,000 kuna. Petnaest dana kasnije stiže druga uplata u iznosu od 30,000 kuna, a tri tjedna nakon toga Karin Univerzal Injženjering na račun MTS-a uplaćuje još 33,000 kuna.

Početkom lipnja na račun MTS-a od Karin Univerzal Injženjeringa stiže još 15,000 kuna, a posljednja uplata od 50,000 kuna sjeda 7. rujna, znakovito - točno pet dana nakon što je Vlada otpisala dug Imostroju, čiji je novi vlasnik ujedno i vlasnik Karin Univerzal Injženjeringa.

Miomir Žužul je, dakle, svjesno lagao kad je rekao da između MTS-a i Karin Univerzal Injženjeringa nije bilo nikakvih transakcija. Tvrtka Žužulovih od Ivana Karina je u periodu od travnja do rujna 2004. dobila točno 143,000 kuna.

Za sada nije poznato je li ostatak dogovorenog iznosa od 500,000 kuna uplaćen na neki drugi račun, ili je pak posao zaustavljen nakon što su novinari otkrili slučaj podmićivanja.

Žužul mora odmah biti priveden na informativni razgovor

Kako doznajemo, USKOK i Državno odvjetništvo još prije tjedan obaviješteni su o svim činjenicama iz slučaja Imostroj. Ako Hrvatska jest pravna država, očekujemo da odmah nakon novih informacija o isplatama Karin Univerzal Injženjeringa tvrtki MTS ministar Žužul bude priveden na informativni razgovor.

Ministar Žužul je i danas u Saboru na aktualnom prijepodnevu još jednom ponovio da "nikakve uplate nije bilo", pa dodao da onaj tko to tvrdi to mora i dokazati. Nakon saznanja o Karinovim isplatama MTS-u, bilo bi krajnje vrijeme da se u slučaj Žužul uključe i nadležne institucije.

Sanader podržava korupciju?

"Miomira Žužula neću smijeniti ni danas, ni sutra, niti dok god budete iznosili razloge koji nemaju blage veze s istinom." - kazao je danas u Hrvatskom saboru premijer Ivo Sanader komentirajući optužbe na račun Miomira Žužula.

Ostane li Sanader i dalje pri svom mišljenju nakon što je posve jasno da je Žužul primio 143,000 kuna od Ivana Karina, značit će da otvoreno podržava korupciju u svojoj Vladi.

N.B.

Pročitajte više