Aston Martin da, benzin ne: I James Bond prelazi na struju

Aston Martin da, benzin ne: I James Bond prelazi na struju
Foto: Aston Martin

U NOVOM nastavku filmskog serijala o Jamesu Bondu glavni protagonist će se i dalje voziti u super atraktivnom Aston Martinu, ali uz jednu bitnu novinu.

Aston Martin je u povijesti znao pokretati trendove, a pritom je vješto čuvao svoje tradicionalne vrijednosti. No ipak, s novim trendom jedna slavna karakteristika odlazi u povijest, a to je jedan od najboljih atmosferskih V12 motora.

Šest-litreni dragulj ugrađivao se i još uvijek se ugrađuje u neke modele, a posebnim je činio i model Rapide, prelijepi četverovratni coupe, koji od 2006. godine krasi zidove brojnih soba kao koncept, a od 2010. čini otmjenijim brojne svjetske prometnice. I upravo taj model je postao prvi Aston s električnim pogonom, a najavljen je još 2015. godine. Rapide E je snagom većom od 600 KS (i 950 Nm) ubrzo zasjeo kao najjači Rapide, a dostupan će postati već od kraja ove godine.

Budući rival Porscheovog Taycana ima brojne kvalitete, a među njima je činjenica da je u razvoju sudjelovao i Williams Advanced Engineering. Na 100 km/h stiže za manje od 4 sekunde, a doseg mu je preko 320 km. Nažalost, naklada je limitirana na svega 155 primjeraka, a cijena na oko 300.000 eura.

U svakom slučaju, ovo je najbolji način da se najpoznatijeg špijuna na svijetu prikaže kao ekološki osviještenu osobu. Želja je to Caryja Jojija Fukunage, 41-godišnjeg američkog redatelja kojem je povjeren novi nastavak sage o James Bondu. Naime, Fukunaga je poznat po svojim ekološkim nazorima pa ovakav smjer ne bi trebao čuditi, ističu britanski mediji.

Novi nastavak u kinodvorane stiže iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara