BMW Z4 – novi motor za veću pristupačnost

BMW Z4 – novi motor za veću pristupačnost

BMW-ov roadster koji je naslijedio planetarno popularni Z3 uskoro dobiva novu motornu izvedbu. Manji motor donosi povoljniju cijenu čime se modelu otvara put ka boljoj prodaji.

Od travnja, kada na tržište stiže nova izvedba s 110/150 kW/KS snažnim četiri-cilindarskim motorom, Z4 će postati dostupan širim masama. Prodaja koja je do danas dosegla sto tisuća primjeraka, mogla bi u najkraćem roku biti udvostručena. To ne znači da je želja za postizanjem niže cijene išla nauštrb performansi.

Naprotiv, ovako motorizirani Z4 pruža još uvijek uvjerljive performanse. Vanos i Valvetronic su sastavni dio modernog agregata, a pružaju spontani odziv na gas. Ubrzanje do 100 km/h traje 8.2 sekundi, a jednako vremena je potrebno za međuubrzanje (80-120 km/h). Dobra elastičnost je posljedica isporuke 200 Nm maksimalnog zakretnog momenta pri 3.600 o/min što zasigurno pruža dovoljno zadovoljstva za upravljačem. Maksimalna brzina je s 220 km/h iznad očekivanja za  automobil ovog kalibra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Z4 je prema mišljenju EuroNCAP-a iznimno siguran, što potvrđuje titula najsigurnijeg u klasi. Jedan od najatraktivnijih BMW-ovih proizvoda nudi se u još tri motorne izvedbe, koju čine šest-cilindarski redni motori (2.2/125 kW, 2.5/141 kW, 3.0/170 kW).

Prodaja modela Z4 2.0i čija premijera je zakazana za ovogodišnji salon u Ženevi starta na proljeće po cijeni nižoj od 30.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara