Renault Megane - europski automobil godine

Renault Megane - europski automobil godine

NOVI Megane, oko čijeg dizajna se još uvijek naveliko vode polemike, nedavno je osvojio svoju prvu, ali i najvažniju europsku nagradu i time opravdao politiku Renaulta, da proizvodi nekonvencionalne modele.

Žiri sastavljen od 58 renomiranih članova iz 22 europske zemlje odlučio je nagradu za «Europski automobil godine 2003» dati upravo novajliji iz Reanulta. Čak 30 članova Megane je stavilo na prvo ili drugo mjesto i tako osiguralo 20 bodova premoći u odnosu na drugoplasiranu Mazdu 6. Trećeplasirani Citroen C3 osvojio je 214 bodova, što je već osjetno manje od prva dva kandidata. Posljednji na listi, Mercedes klase E osvojio je tek 133 glasa, čime je nastavljena tradicija da u posljednjih desetak godina skupi modeli prolaze osjetno lošije od «skromnijih» modela.

Renault Megane se uz neobičan (inovativan) izgled pokazao automobil pun kvaliteta. Kvalitetna izrada, visok stupanj pasivne i aktivne sigurnosti, solidna upravljivost, uvjerljive kočnice, fer cijena karakteristike su novog Megane-a. Nadalje, najviše simpatija osvojio je  1.9 dCi motor, koji u kombinaciji sa 6-stupanjskim mjenjačem predstavlja idealan izbor za ovakav tip vozila. Druga strana medalje je nešto oskudnija prostranost i pomalo neuvjerljiv servo upravljač.

Poredak Automobil Bodovi
1.
Renault Megane
322
2.
Mazda 6
302
3.
Citroen C3
214
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4.
Honda Jazz
167
5.
Opel Vectra
151
6.
Mercedes E-klase
133
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara