Recept koji ćete držati na hladnjaku: Pita gotova u pola sata, obožavat će ju svi
BUTTERNUT tikva svestrana je namirnica od koje se mogu pripremiti njoki, štrudla ili juha, a odlična je i kao glavni sastojak slane pite. Donosimo vam jednostavan recept za pitu s lisnatim tijestom, bundevom i špinatom, koja je prikladna i za vegane - samo zamijenite svježi sir tofuom, a klasični jogurt biljnim.
Ova ukusna pita priprema se brzo i jednostavno. Vrijeme pripreme je oko 10 minuta, a vrijeme pečenja 20 minuta.
Sastojci
- lisnato tijesto
- svježi sir
- mladi špinat
- naribana butternut tikva
- jogurt
- maslinovo ulje
- začini po želji (kurkuma, sol, papar, slatka paprika, češnjak u prahu)
Priprema
Tikvu naribajte, dodajte joj svježi sir, a zatim i sve ostale sastojke pa sve zajedno dobro promiješajte. Nadjev rasporedite po lisnatom tijestu, zarolajte ga u roladu i premažite maslinovim uljem. Pecite dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Poslužite toplo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
Ovo je .
Homepage nacije.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
Učitavanje komentara