73-godišnjakinja izgubila 27 kilograma pa postala fitness influencerica

73-godišnjakinja izgubila 27 kilograma pa postala fitness influencerica
Foto: Instagram

S NAVRŠENIH 70 godina, Joan MacDonald iz Ontarija u Kanadi bila je jako nezadovoljna vlastitim životom. Imala je dosta kilograma viška koji su joj stvarali probleme pri kretanju i bolove u leđima. Požalila se kćeri da se sa svakom godinom osjeća sve lošije i zapravo nije mogla to reći boljoj osobi.

Naime, životopis njezine kćeri Michelle uključuje i profesiju kuharice, trenericu za transformaciju osobe, dizačicu utega i dugogodišnju prvakinju Kanade u jogi. Michelle je već primijetila da zdravlje njezine majke polagano propada i spremno se uhvatila u koštac s promjenama koje je hitno trebalo napraviti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Prvo je pozvala majku da ju posjeti u Mexicu gdje sada živi i pokazala joj kako bi se trebala hraniti i koje namirnice bi trebala izbaciti iz prehrane. Joan je bila u posjeti dva tjedna i, kako je sama rekla za portal Insider, druženje ih je ponovno zbližilo i pomoglo joj je da odmah napravi neke promjene u prehrani.

“Znala sam da me kći voli i da joj je stalo do mene, ali kroz ovo iskustvo spoznala sam jednu novu stranu njezine ljubavi”, izjavila je Joan.

Nakon što se vratila u Kanadu nastavila je s dogovorenim planom prehrane i počela redovno ići u teretanu. Trud joj se isplatio i već nakon šest mjeseci izgubila je 20 kilograma. Trenira u pravilu pet puta tjedno i to dižući utege i radeći kardio vježbe 15 do 30 minuta po treningu. Iako nije nijednu namirnicu u potpunosti izbacila iz prehrane, Joan je uvela pet manjih obroka u danu i pokušava u njima održavati jednu uravnoteženu i balansiranu prehranu koja bi sadržavala sve namirnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Za Insider je izjavila i da joj se kvaliteta života značajno poboljšala otkad je uvela ove promjene u život i da danas više ne zna kako je mogla živjeti na onaj stari način.

“Prestala sam uzimati dosta lijekova koji su mi bili propisani, ni artritis ni bolest bubrega me ne muče koliko su me mučili ranije, imam puno više energije i snage, a i puno više samopouzdanja”, objasnila je promjene koje su joj se dogodile.

Nakon što je njezina priča prvi put podijeljena 2019. godine, Joan je postala inspiracija mnogima i prava fitness influencerica na Instagramu. Njezin profil @trainwithjoan ima više od pola milijuna pratitelja, a na njemu dijeli savjete o treninzima i prehrani te nudi ohrabrenje svima onima koji se tek odlučuju na promjenu životnog stila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

“Javlja mi se dosta žena različitih dobi koje žele podijeliti svoje priče ili ne znaju kako bi krenule s promjenom svog životnog stila. Najdraže mi je kada mi se jave vršnjakinje koje sam potaknula na to da pripaze na zdravlje i počnu se više kretati”, zaključila je Joan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara