Fit ručak: Ukusna piletina marinirana u limunu
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
ZAR opet piletina? Ako vam je već dosadila priprema piletine na klasičan način, probajte ovaj odličan recept.
Sastojci:
- 680 g pilećih prsa
- 240 ml limunovog soka (od svježeg limuna)
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice sjeckanog bosiljka (po mogućnosti svježeg)
- pola žličice crvene paprike
- 1 žličica mješavine začina češnjak-papar (crni papar,češnjak,sol,smeđi šećer,peršin,luk,crvena paprika)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Za marinadu, u plastičnu vrećicu stavite limunov sok, maslinovo ulje i začine. Nakon toga izbušite lagano piletinu vilicom i stavite u vrećicu sa začinima. Sve dobro zatvorite, polegnite na tanjur i ostavite da odstoji u hladnjaku barem 1 sat. Dno posude za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i pritom pazite da ostavite dovoljno folije za prekriti i gornji dio. Stavite piletinu sa začinima na foliju i prekrijte posudu sa ostatkom folije. Pecite oko 1 sat. Poslužite uz rižu ili prilog po želji.
Hranjiva vrijednost:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupno 4 serviranja. Po serviranju sadrži:
Kalorije: 225
Proteini: 38 g
Ugljikohidrati: 0
Masti: 13 g
Izvor: Building-body
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati