Male tajne fit tijela: Kako dulje zadržati osjećaj sitosti?

Male tajne fit tijela: Kako dulje zadržati osjećaj sitosti?

Foto: Shutterstock

JEDAN od najvećih izazova svake osobe na dijeti je upravo zadržavanje osjećaja sitosti. Glad nas često dovede do nepotrebnog prejedanja kad nam je to najmanje potrebno, pa je dobro naučiti nekoliko trikova koji će olakšati put do idealnog tijela.
 
Jedi namirnice s puno vode
 
Odličan savjet za svaku dijetu je ispijanje čaše vode prije jela kako bi se pojelo manje. Isto tako, dobro je birati namirnice koje u sebi imaju visok udio vode. Na taj ćeš se način brže zasititi, i ne osjećati glad dugo vremena nakon obroka.

Jedi vlakna
 
Hrana bogata vlaknima odličan je način suzbijanja gladi jer stabilizira razinu šećera u krvi, što vodi do manje nepotrebnog prejedanja. Dobra je navika pojesti jabuku prije svakog jela jer ćeš tako u tijelo unijeti puno manje kalorija.

Jedi orašasto voće
 
Orašasto voće idealan je izbor za svaku dijetu. Ono sadrži vlakna i zdrave masti, kombinaciju koja će te brzo zasititi. Ipak, pripazi da ne pojedeš previše jer većina orašastog voća ima puno kalorija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedi grejp
 
Vitamin C pomaže tijelu pri pretvaranju masti u energiju. Samo pola grejpa ima čak 38 grama vitamina C i malo kalorija, pa ga je pametno ubaciti u bilo koju dijetu.

Vježbaj 
 
Vježbanje ima puno više koristi od sagorijevanja kalorija. Redovna tjelovježba reducira grelin, hormon koji povećava apetit. 

Jedi sporije
 
Osjećaj sitosti nije samo u našoj glavi. Uspori dok jedeš i lakše ćeš prepoznati trenutak kada tijelu nije potrebno više hrane. Sporije konzumiranje svakog obroka pomoći će ti da više uživaš u svakom okusu i da pojedeš puno manje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara