Maslačak - besplatno zdravlje na tvom tanjuru!

Maslačak - besplatno zdravlje na tvom tanjuru!

Foto: Shutterstock

POZNAJEŠ li koju od ovih riječi: divja žućenica, gorko zelje, jergota, konjska žućenica, kravlje cveće, lampica, legrat, mleč, mlečac, popovo gumance, radič, regvat, regrat, talijanska salata, trava od groznice, žutenica, žuhko zelje?

 
Sve su to narodna imena za istu biljku - maslačak!
 
Maslačak je pravi izvor zdravlja, od korijena do cvijeta. Osim što ima diuretska svojstva, maslačak potiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol.
 
Cvijet maslačka potiče koncentraciju, list čisti organizam i liječi ženske organe, korijen stimulira jetru, srce, cirkulaciju i regulira težinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Maslačak sadrži iznimno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, željezo, kalcij, kalij, folnu kiselinu i magnezij. Sadrži i do 535 posto potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina A.
 
Na kanadskom sveučilištu Windsor provedeno je inicijalno istraživanje, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka. Naime, otkriveno je da korijen maslačka učinkovito "ubija" stanice zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih djelovanja na ostale stanice u organizmu. Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice tako da se one raspadaju unutar 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne "obolijeva", pokazalo je istraživanje.
 
Izvor: Fit-team
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara