Bijelo ili crno? Otkrijte koje je vino bolje za mršavljenje

Bijelo ili crno? Otkrijte koje je vino bolje za mršavljenje
Foto: 123RF

UZ pojam dijete ne ide alkohol, ali u sezoni blagdanskih domjenaka i druženja teško je odoljeti iskušenju i ne nazdraviti uz čašu alkoholnog pića. Kad se već nađete u takvoj prilici, je li bolje odabrati bijelo ili crno vino? Odgovor zna trenerica Maria Brilaki.

Na Instagramu je objavila fotografiju kojom je usporedila vrijednosti čaše bijelog i crnog vina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Maria | Fitness Reloaded (@fitnessreloaded)

Osim što sadrži dvije kalorije više, bijelo vino ima i veći postotak alkohola, ali otprilike jednak broj ugljikohidrata. U čaši crnog vina je 121 kalorija, 3,4 grama ugljikohidrata i 11 do 14 posto alkohola, dok se u čaši bijelog vina nalaze 123 kalorije, 3,2 grama ugljikohidrata i 12 do 14,5 posto alkohola.

Ako uživate u vinu, a vodite računa o zdravlju, jasno je da bi vaš izbor trebao biti crno vino koje je i prema istraživanjima zdravije za srce. Općenito, vino pomaže u opuštanju i kontroli stresa.

Ipak, ako pazite na težinu, dijetetičarka i nutricionistica Alix Turoff savjetuje da vodite računa o tome koliko nazdravljate.

“Kalorije se brzo gomilaju, a ako previše popijete, vjerojatnije je da vas neće biti toliko briga o tome što i koliko jedete”, pojasnila je Turoff.

Previše alkohola nije dobro za težinu i zdravlje. Prema smjernicama američkih dijetetičara za razdoblje od 2015. do 2020. godine, preporuka je ispijanje jedne čaše pića po danu za žene, a do dvije za muškarce. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara