Dijetetičarka tvrdi da ova hrana najbolje ubrzava metabolizam i sagorijeva masti

POSTOJI mnogo različitih namirnica koje možemo jesti, a pospješuju metabolizam i sagorijevaju masnoće. Međutim, prema mišljenju registrirane dijetetičarke Erike Jacobson, proteini bi trebali biti naš prioritet, donosi The Healthy.
''Unos dovoljno proteina (pritom mislim na ribu, jaja, perad, govedinu, grah, mahunarke, soju i mliječne proizvode) može biti izvrstan način za poticanje vašeg metabolizma. Također doprinosi održavanju mišićne mase dok ste na dijeti s manjkom kalorija i pomaže vam da duže ostanete siti.''
Unos hrane koja doprinosi boljem zdravlju crijeva također može biti odličan način za poticanje metabolizma, objašnjava dijetetičarka pa zbog toga preporučuje konzumaciju fermentirane hrane.
''Konzumiranje fermentirane hrane poput kimchija može potaknuti metabolizam povećanjem osjetljivosti na inzulin, što je bitno jer otpornost na inzulin dovodi do povišenih razina inzulina, što potiče skladištenje masti. Osim toga, kapsaicin u kimchiju može pomoći povećati potrošnju energije i potaknuti bolji rad metabolizma.''
Jacobson objašnjava da Akkermansia muciniphila, korisna crijevna bakterija, pomaže smanjiti upalu u organizmu i poboljšati metabolizam masti te glukoze. ''Odličan način za poticanje rasta ove bakterije u crijevima je dodavanje određenih probiotika u vašu prehranu koji se nalaze u namirnicama poput kivija, krušaka, malina, luka, češnjaka i šparoga.''
Kada je riječ o napitcima, dijetetičarka Jacobson kaže da zeleni, oolong ili crni čaj imaju učinkovita probiotička svojstva koja mogu koristiti našem metabolizmu podržavajući rast zdravih crijevnih bakterija i sagorijevanje masnoće.
