Jedite ih što češće: Znanstvenici tvrde da ove vrste voća najviše potiču mršavljenje

VOĆE je poznato po svom prirodno slatkom okusu i jarkim bojama, a također je hrana bogata hranjivim tvarima. Zapravo, neki od nutrijenata koje ljudi najčešće premalo konzumiraju, poput kalija i vitamina C, mogu se pronaći u mnogo različitog voća. Voće također sadrži folate i vlakna, kao i širok izbor antioksidansa te spojeva koji imaju pozitivna zdravstvena svojstva, donosi Eat This.
Prepuno hranjivih tvari koje promiču zdravlje, voće je hrana koju bismo trebali jesti što češće. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) čak tvrdi da prehrana bogata voćem i povrćem može pomoći u smanjenju rizika od mnogih vodećih uzroka bolesti i smrti u SAD-u, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2, neke vrste raka i pretilost.
Kada je riječ o pomoći pri mršavljenju, vlakna su hranjiva tvar u voću koja može pomoći u gubitku kilograma. U usporedbi s mnogim drugim izvorima ovih hranjivih tvari, poput orašastih plodova, cjelovitih žitarica i mahunarki, voće zahtijeva malo ili nimalo pripreme i može zadovoljiti želju za slatkim bez dodanog šećera. Kako objašnjavaju stručnjaci, ovo je voće koje najviše doprinosi mršavljenju:
- banana
- grejp
- ananas
- avokado
- bobičasto voće
- breskva
- limun
- lubenica
- kivi
- papaja.
