Muči vas nesanica? Ova metoda garantira da ćete zaspati za manje od 60 sekundi

Muči vas nesanica? Ova metoda garantira da ćete zaspati za manje od 60 sekundi
Foto: 123RF

NESANICA je često jako frustrirajuće iskustvo i većina će ljudi napraviti bilo što samo da malo odspava, prenosi Mirror.

Svatko tko ne uspijeva zaspati uz uobičajene trikove poput opuštajuće glazbe i prskanja spreja lavande na jastuk, trebao bi probati metodu 4-7-8. Obožavatelji ovog procesa tvrde da možete zaspati za manje od minute.

Doktor Andrew Weil, specijalist integrativne medicine na Sveučilištu u Arizoni, objasnio je da su ovu tehniku disanja osmislili indijski jogiji koji to koriste tijekom meditacije.

"To je najbolja metoda koju sam pronašao, a da pomaže onima koji se probude u pola noći i ne mogu ponovno zaspati", ističe doktor Weil.

Jednostavno udišete zrak kroz nos četiri sekunde, zadržite dah sedam sekundi i na kraju polako izdišite osam sekundi.

Osim što pomaže onima koji pate od nesanice, ova metoda pomaže smirivanju preopterećenog uma, upravlja anksioznošću i kontrolira bijesne reakcije. Redovito prakticiranje ove metode dovodi do promjena koje želite, dodaje Weil.

Doktor savjetuje da u početku prakticirate ovu metodu dva puta dnevno kako biste vidjeli prednosti. Potrebno je ponoviti obrazac četiri puta kako biste završili ciklus. Ako osjetite da vam se vrti, ne brinite se, to je potpuno normalno. Preporučuje se da prvih nekoliko puta ovu metodu prakticirate dok ležite.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara