Nutricionistica zanimljivom fotkom objasnila da kasnovečernji obroci ne debljaju

Nutricionistica zanimljivom fotkom objasnila da kasnovečernji obroci ne debljaju
Foto: Instagram

PODIGNITE ruku ako ste i sami barem jednom pomislili kako ne biste smjeli jesti ugljikohidrate u večernjim satima. Pa, ako je vjerovati nutricionistici Shannon Eng, vrijeme je da prestanete vjerovati u taj mit.

Naime, ona je objasnila zašto kasnovečernji obroci bogati ugljikohidratima ustvari uopće nisu krivi za onih nekoliko kilograma viška koje možda imate.

"Prije nekoliko dana sam s prijateljima otišla na kasnu večeru. Naručila sam špagete, a dvije djevojke su rekle da ne jedu ugljikohidrate noću jer se boje da će se zbog njih udebljati", objasnila je Eng što ju je točno potaknuo da objavi zanimljivu fotografiju koja prikazuje špagete u različito doba dana i njihovu energetsku vrijednost. Upravo je tako svojim pratiteljima na Instagramu pokuša objasniti kako je riječ o pravoj zabludi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shannon Eng / Nutrition Coach (@caligirlgetsfit) on

"Ako u organizam unesete onoliko energije koliko i potrošite, nećete se udebljati. Sve dok su kalorije koje unesete tijekom noći jednake onima koje vaše tijelo treba, nećete dobiti na težini", objasnila je nutricionistica te dodala kako nije važno je li riječ o ugljikohidratima, mastima ili nečem trećem.

Naravno, sve to vrijedi isključivo ako imate uravnoteženu prehranu i vodite aktivan život. Također je vrijedno spomenuti da je svako tijelo različito. Istraživanja pokazuju da pojedinačni čimbenici kao što su metabolizam, hormoni i razina inzulina mogu igrati ulogu u tome kako vaše tijelo procesira i pohranjuje ugljikohidrate. 

Ipak, njene tvrdnje vrijede isključivo za dobre ugljikohidrate koji se nalaze u voću, zelenom povrću, mahunarkama, pa čak i mlijeku, a ne na one loše koji se nalaze u industrijski prerađenoj hrani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara