Oboljela od raka: "Izgubila sam 77 kilograma, ali tek sad se borim za život"

Oboljela od raka: "Izgubila sam 77 kilograma, ali tek sad se borim za život"
Foto: Instagram

ŽELI svima dokazati da ništa nije nemoguće kada to iskreno želite.

"Bila sam pretila cijeli svoj život. Kao dijete bila sam jako izbirljiva pa sam jela samo tjesteninu, pileće medaljone i pomfrit. Jako rijetko povrće", započela je svoju priču Jessica Beniquez za Women's Health.

Kako kaže, stvari su se dodatno pogoršale kada se zaposlila pa je počela zarađeni novac trošiti u restoranima s brzom hranom. U vrijeme kada je završila srednju školu, brzu hranu jela je za doručak, ručak i večeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

Jednoga dana dogodio se "klik" i shvatila je da napokon mora preuzeti kontrolu nad vlastitim tijelom i životom.

"Sjećam se tog dana poprilično jasno: upravo sam bila napunila 20 godina, imala sam više od 145 kilograma i shvatila sam da jedino što radim je to da odlazim na posao, jedem i gledam televiziju", ispričala je te dodala kako bi sve slobodno vrijeme provodila gledajući različite serije. Baš u tom trenutku spremala se započeti novu, ali se zapitala kuda sve to vodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

Iako je već imala brojne zdravstvene dijagnoze, između ostalog i visok krvni tlak zbog kojeg je svakodnevno pila lijekove, dotad je ništa nije natjeralo da se promijeni.

Ipak, priznaje kako je na početku shvaćala dijetu potpuno pogrešno. Ispijanje navodno zdravih i čarobnih napitaka činilo joj se puno lakše nego usvajanje drugačije prehrane pa je prvo isprobala njih. No rezultati su izostali pa se okrenula zdravim namirnicama.

"Bio je to dugačak proces učenja. Moja prva navodno zdrava salata bila je prelivena umakom i sirom. Polako sam isprobavala nove stvari te potpuno izbacila sok iz prehrane", ispričala je.

Malo po malo počela je i vježbati.

"Kada sam tek krenula, svake sam večeri odlazila u šetnju i na Instagramu učila sve o vježbanju. Jednom ili dva puta mjesečno sam radila i s osobnim trenerom kako bih dobila ideje za nove vježbe. Sada idem u teretanu svaki dan", opisala je Jessica kako je teklo njeno usvajanje aktivnog načina življenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

Samo godinu i pol dana kasnije imala je 77 kilograma manje i tada je odlučila da je vrijeme za uklanjanje viška kože. Iako je operacija bila skupa i strahovala je od nje, znala je da je to posljednji korak prema njenom cilju da zavoli vlastito tijelo. Nakon što je uklonila čak 2 i pol kilograma kože, bila je spremna za nove pobjede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

No, baš kada se činilo da napokon sve sjeda na svoje mjesto, tijekom oporavka od operacije, Jessici je dijagnosticiran rak.

"U srpnju 2018. napipala sam kvržicu ispod pazuha. Bila je bolna, ali mislila sam da je nastala od previše naprezanja jer sam u to vrijeme počela trenirati s novim trenerom. Kada se ni nakon nekog vremena nije povukla shvatila sam da je riječ o otečenom limfnom čvoru i pomislila sam da se borim s prehladom pa sam nastavila sve ignorirati", rekla je.

Ipak, kada je sve ispričala mami shvatila je da mora hitno posjetiti doktora jer je na isti način Jessicinom tati dijagnosticiran Hodgkinov limfom, rijedak tip raka imunološkog sustava.

Nažalost, ista dijagnoza je dočekala i nju, a tumor se u međuvremenu proširio na slezenu, kosti i prepone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

Ipak, unatoč kemoterapijama, od svojih novih navika ne odustaje.

"Moja bitka traje. Osjećam se više umornom nego inače i moram se češće odmoriti, ali još uvijek mogu ići u teretanu i trčati", kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

Kako kaže, svojim primjerom želi potaknuti i druge da ostvare ono čemu se nadaju.

"Više nisam usredotočena na gubljenje težine. Želim ostati jaka i izgraditi mišiće. Usredotočena sam na to da ne dopustim raku da preuzme moje tijelo. Želim ohrabriti žene da budu zahvalne za svoje zdravlje i da ga ne uzimaju zdravo za gotovo. Umjesto toga, neka im zdravlje bude prioritet", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara