Ovu biste količinu proteina trebali unijeti ako želite izgraditi mišiće

Ovu biste količinu proteina trebali unijeti ako želite izgraditi mišiće
Foto: Instagram

AKO želite izgubiti višak masnih naslaga i izgraditi svoje mišiće, nije dovoljno samo smanjiti unos kalorija, tvrde stručnjaci.

"Važno je jesti i dovoljno proteina jer oni su ključni za izgradnju mišića", rekla je Torey Armul, glasnogovornica Academy of Nutrition and Dietetics in America za PopSugar.

"Žene koje žele izgraditi mišiće i izgubiti višak kilograma trebale bi unijeti od 1,1 do 1,8 grama proteina po kilogramu svoje tjelesne težine dnevno. Dakle, ako imate 65 kilograma, trebali biste dnevno pojesti između 71,5 i 117 grama proteina dnevno", objasnila je Armul.

Naravno, uvijek je bolje konzumirati cjelovitu hranu nego razne dodatke prehrani, smatra stručnjakinja. 

"Cjelovita hrana sadrži kvalitetne proteine i druge važne hranjive tvari, kao što su vitamini, minerali i vlakna koji mišiće također održavaju zdravima, ali i pomažu u kontroli tjelesne težine", objasnila je Armul i dodala da su najbolji izvori proteina namirnice poput oraha, graha i jaja. Mliječni proizvodi, perad, riba i mahunarke također su, ističe, dobar izbor.

"Nemojte se samo oslanjati na proteine iz životinjskog mesa, već i one iz biljaka. Ti proteini igraju važnu ulogu u kontroli tjelesne težine i zdravlju srca", rekla je i poručila da se mišići ne grade samo proteinima, već i redovitom tjelovježbom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara