Preoblikujte svoju guzu i tijelo samo s jednim pokretom

Preoblikujte svoju guzu i tijelo samo s jednim pokretom

Foto: 123rf

SINGLE leg tap toe je vježba koju vjerojatno ne radite baš često i zbog toga je ta vježba odlična za dane svojevrsnog poluodmora - dan nakon intenzivnog treninga kada vaši mišić još uvijek osjećaju "posljedice" jučerašnje aktivnosti. 

Zato se u takvim danima često rade kratki treninzi - s potezima koji će od jednom aktivirati više mišićnih skupina, baš kao što je ova vježba doticanja nožnih prstiju na jednoj nozi. No da vježba baš ne bi bila lagana koristite uteg i napravite dvije serije s po 15 ponavljanja na svakoj nozi. 

To je vježba koja će potaknuti mišiće vaše guze, nogu, ali i tijela te ruku s obzrirom da je se njome pokreće zaista cijelo tijelo, a usput trenirate i svoju stabilnost. 

Vježba se ne izvodi brzo, već kontroliranim pokretima - da se ne ljuljate i da vam je prilikom izvođenja svaki mišić upotrebi - učvršćen. 

Vježba se, kao što je vidljivo u videu, izvodi s utegom srednje težine - držeći ga s obje ruke. 

Prvo se radi na jednoj, a potom tek na drugoj nozi. 

Uzmite uteg s obje ruke, stanite ravno na jednoj nozi (ukopajte je), a potom cijelim tijelom spuštajte uteg prema prstima noge na kojoj stojite istovremeno dižući ispravljenu nogu iza sebe. Potez završavate vraćajući nogu prema naprijed, skvrčenu u koljenu koje dižete prema prsima. To je jedno ponavljanje. 

Napravite ih barem 10-15 s jednom nogom, kratko odmorite, potom isto ponovite s drugom nogom. 

Radite dvije do tri serije, a ako želite još malo pojačati trening znajte da je ova vježba savršeno zagrijavanje za mrtvo dizanje. 

Pa ako želite, nakon ove, odradite i seriju dvije mrtvog dizanja. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara