Uz ovu vježbu i pravilnu prehranu istopit ćete ljubavne ručke zauvijek

Uz ovu vježbu i pravilnu prehranu istopit ćete ljubavne ručke zauvijek
Foto: 123RF

VIŠAK sala iznad kukova, s bočne i stražnje strane kukova, naziva se ljubavnim ručkama. Taj problem pogađa mnoge žene, ali ne treba očajavati jer postoji vježba koja cilja upravo na sporni dio tijela.

Kako biste stanjili struk i zagladili ljubavne ručke, isprobajte vježbu koju savjetuje trenerica slavnih Nadya Fairweather.

Lezite na bok, a koljena savijte. Oslonite se pod pravim kutem na dio ruke od lakta do šake, a dlan druge ruke položite na struk te lakat podignite u zrak. Dignite bok što više možete pa ga spustite. Ponovite 12 do 15 puta pa se prebacite na drugi bok. Ako vam je vježba prejednostavna, napravite je još nekoliko puta, ali s nogama postavljenim u poziciju za bočni plank.

Nutricionistica Shona Wilkinson preporučuje da jedete više cjelovite neprocesirane hrane kako biste prevenirali ljubavne ručke.

Jaja su posebno dobar izbor za doručak jer će vas duže držati sitima i zaustaviti da posegnete brzo za šećerom. 

Ako ste ljubavne ručke dobili tijekom menopauze, nutricionistica savjetuje da konzumirate sjemenke lana koje će pomoći hormonima da budu u ravnoteži.

Na kraju, savjetuje da pola sata prije većeg obroka u danu pojedete krušku jer sadrži pektin koji se veže s masnoćom i smanjuje količinu koja se apsorbira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara