Želite sagorjeti hrpu kalorija? Odaberite kardio trening izvan teretane

Želite sagorjeti hrpu kalorija? Odaberite kardio trening izvan teretane
Foto: 123RF

GOTOVO svi misle da je trčanje na traci najbolji način za riješiti se nekoliko nakupljenih kilograma. Međutim, postoje vježbe koje će vam pomoći da puno brže sagorite kalorije i smršavite do ljeta.

1. Boks 

Nije tajna da je boks odličan način da ubrzate srce i riješite se nakupljenog stresa. 

Odlična vijest je da je to jedna od najefektnijih vježbi za sagorijevanje kalorija jer je riječ o kombinaciji intenzivnog intervalnog treninga kojim istovremeno radite na više mišićnih skupina.

U samo sat vremena boksa možete sagorjeti i do 800 kalorija.

2. Skvoš

Poput boksa, skvoš je sport koji će vas dobro oznojiti. Iako je sličan tenisu, baveći se skvošem više jačate, a u sat vremena intenzivnog treninga sagorijevate oko 748 kalorija.

3. Veslanje

Veslanje je odličan kardio trening kojim možete ojačati ruke i noge, a istovremeno ćete u sat vremena sagorjeti nevjerojatnih 740 kalorija. Ako koristite spravu za veslanje u teretani, do 440. 

4. Trčanje

Trčanje na vanjskom terenu je efektnije od trčanja na traci u teretani. Ovisno o terenu i intenzitetu, u sat vremena trčanja na otvorenom možete sagorjeti 700 kalorija, dok ćete u teretani izgubiti 580.

5. Plivanje

Ako imate problema s bolovima, plivanje je odličan način da ih se riješite i razgibate tijelo. Plivajući radite na cjelokupnom zdravlju i sagorijevate do 680 kalorija u satu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara