Korčulanski i dubrovački restoran dobitnici su Michelinove zlatne plakete

U STONU su dodijeljene prestižne Michelinove zlatne plakete restoranima LD iz Korčule te Tavulin iz Dubrovnika, a priznanja je u ime Michelina uručio Metro Hrvatska, dugogodišnji partner ovog najuglednijeg svjetskog vodiča za vrhunsku gastronomiju.
Michelinova zlatna plaketa, uvedena 2020. godine, predstavlja kreativnu inicijativu usmjerenu na jačanje prisutnosti restorana na društvenim mrežama, povećanje angažmana i vidljivosti ugostitelja. Ovo priznanje ne ističe samo kulinarsku izvrsnost već i kvalitetnu komunikaciju s gostima, vizualnu prezentaciju i dosljednost u stvaranju jedinstvenog gastronomskog iskustva.
Zlatna plaketa simbol je izvrsnosti, ne samo na tanjuru
"Dodjela Michelinove zlatne plakete restoranima LD i Tavulin potvrda je onoga što svakodnevno vidimo u radu s našim partnerima, da hrvatski ugostitelji posjeduju iznimnu profesionalnost, strast i kreativnost. Ova priznanja nisu rezultat slučaja, već su plod kontinuiranog rada, vrhunske izvedbe i besprijekorne posvećenosti detaljima. Zlatna plaketa je simbol izvrsnosti, ne samo na tanjuru već i u cjelokupnom doživljaju koji restorani nude svojim gostima", istaknuo je Igor Kotaran, direktor marketinga Metro Hrvatska.
Hrvatska se opet našla među zemljama poput Francuske, Italije i Španjolske koje, uz tradicionalna Michelin priznanja poput zvjezdica, Bib Gourmanda i preporuka, imaju i restorane sa zlatnim plaketama. A prije korčulanskog i dubrovačkog restorana, ovo su priznanje dobili restorani Zrno Soli iz Splita i Il Ponte iz Trogira.
Malo o restoranima
LD Restoran, smješten u staroj jezgri Korčule u sklopu boutique hotela Lešić Dimitri Palace, poznata je fine dining destinacija, a ima i jednu Michelinovu zvjezdicu. Njegov chef i voditelj Marko Gajski ističe koliko je izazovno godinama održavati visoku razinu kvalitete, osobito s obzirom na sezonalnost i udaljenost lokacije.
"To jedino možete ako imate uigran tim kreativnih ljudi, a mi se možemo pohvaliti kako svoj tim nismo mijenjali godinama. Naravno da smo zadovoljni što Michelin prepoznaje naš rad", istaknuo je Marko Gajski.
Restoran Tavulin, smješten u povijesnoj jezgri Dubrovnika, obiteljski je bistro koji nosi Michelinovu preporuku od 2017. godine. Voditeljica marketinga Ana Kožuh napominje kako im je nova nagrada, zlatna plaketa, posebno draga.
"Iako nas je ovo priznanje iznenadilo, smatramo da je prepoznata naša inovativnost i kreativnost. Svake godine imamo neke novosti u ponudi, čemu je zaslužan čitav naš tim te, naravno, chef Tomislav Matić", kazala je.
