Korejci obožavaju ovaj fin, brz i jeftin popečak od povrća, imamo recept

MAANGCHI, čije je pravo ime Emily Kim, američka je YouTuberica i autorica rođena u Južnoj Koreji. Od pokretanja svog YouTube kanala 2007. godine Maangchi je postala ikona korejske kuhinje te svojim kulinarskim umijećem osvojila srca milijuna gledatelja. Njen optimizam, majčinski pristup i posvećenost tradicionalnim receptima privukli su veliku pažnju, a New York Times ju je svojedobno nazvao "korejskom Julijom Child".
Danas ćemo se posvetiti njenom receptu za Yachaejeon, korejske popečke od povrća koji uključuje različito povrće, poput poriluka, mladog luka, batata ili mrkve, luka, tikvica, zelenih čili papričica i gljiva. Radi se o jednostavnom receptu za brzo i jeftino jelo koje će se svidjeti i odraslima i djeci.
Što će vam trebati
Za pripremu korejskih popečaka od povrća trebat će vam oko 300-350 grama narezanog povrća, uključujući mladi luk izrezan na komade duljine 2.5 cm, poriluk narezan na tanke ploške duljine 2.5 cm, tikvice izrezane na štapiće, jednu zelenu čili papričicu (jalapeño), luk izrezan na ploške, batat te jednu svježu gljivu poput šampinjona.
Također će vam biti potrebno 90 grama višenamjenskog brašna, malo soli, 180 mililitara vode, kao i biljno ulje za prženje popečaka. Za umak će vam trebati 1 žlica soja umaka, malo alkoholnog octa, 1 žličica korejske ljute papričice gochugaru (po želji) te 1 žličica prženih sjemenki sezama.
Priprema umaka
U zdjelici pomiješajte soja umak, ocat, korejsku ljutu papričicu (ako je koristite) i sjemenke sezama te dobro promiješajte žlicom. Prebacite umak u zdjelicu i stavite sa strane.
Priprema tijesta
U zdjelu stavite narezani mladi luk, poriluk, tikvice, zelenu čili papričicu (ako je koristite), luk i batat. Dodajte brašno, sol i 180 mililitara vode. Dobro izmiješajte drvenom žlicom dok se sastojci ne sjedine.
Priprema popečaka
Zagrijte veliku neprianjajuću tavu na srednje jakoj vatri. Ako imate tavu promjera 30 cm, možete ispeći jedan veći popečak, inače možete raditi manje popečke u serijama. Dodajte oko 2 žlice biljnog ulja i okrećite tavu kako biste je ravnomjerno obložili uljem.
Dodajte smjesu tijesta na tavu i ravnomjerno je rasporedite. Smanjite vatru na srednju jačinu i rasporedite narezanu gljivu po površini tijesta. Komadića gljive lagano pritisnite drvenom žlicom ili lopaticom.
Pecite 4 do 5 minuta dok dno ne postane hrskavo i lagano zlatno-smeđe. Držite ručku tave i okrećite ju kako bi se popečak ravnomjerno ispekao s donje strane. Zatim ga okrenite na drugu stranu. Povećajte vatru na srednje jaku i uz rubove popečka dodajte 1 do 2 žlice biljnog ulja.
Podignite jedan rub popečka lopaticom i nagnite tavu kako bi se ulje rasporedilo ispod. Pecite 3 do 4 minute, dok obje strane ne postanu lagano zlatno-smeđe, povremeno pritišćući lopaticom. Još jednom ga okrenite i pecite još 2 minute. Gotovi popečak prebacite na veliki tanjur i odmah poslužite s pripremljenim umakom, a recept možete pronaći i na ovom linku.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati