Jeste li znali? Mačke više vole žensko društvo

Foto: Shutterstock

MAČKE, i mužjaci i ženke, više vole društvo žena nego muškaraca, pokazalo je istraživanje Odjela za bihevioralnu biologiju Istraživačkoga centra Konrad Lorenz Sveučilišta u Beču. Znanstvenici vjeruju da mačke više vole žene iz nekoliko razloga:

1. Nježniji glas

Ženski glas zvuči nježnije od muškoga, a mačke, poput djece, bolje reagiraju na mekši glas. Uživaju u slušanju svoje gazdarice kako govori, ali i u činjenici da žene imaju naviku više se obraćati svojim krznenim ljubimcima.

2. Ruke i dodir

Žene generalno imaju finije ruke i dodir od muškaraca. Kada maze mačku, čine to nježnije od muškarca.

3. Majčinski instinkt

Žene su rođene s instinktom za brigu o djetetu pa to često prenose i na mačku. Najvažnija potreba svakoga ljubimca je da bude nahranjen, a ako se mačka nalazi u obitelji, ženska članica će je najvjerojatnije hraniti te tako zadobiti njezinu naklonosti. Također, ženska sposobnost za brigu i ljubav prema mački podsjetit će ljubimca na brigu koje je primao od vlastite majke.

4. Karakterne sličnosti

Kao što je pas muškarčev najbolji prijatelj zbog njegove sklonosti provođenju vremena vani, sportu i manjoj urednosti, mačka često izabire žene jer su joj karakterno sličnije.

5. Više interakcije

Najveći razlog zašto mačke vole žene činjenica je da s njima provode više vremena od muškaraca. Što više pažnje dobiju od neke osobe, to su im sklonije. Kao i u ljudskim odnosima, što se više posvetite vašoj mački, većom ljubavlju će vam uzvraćati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara