Zašto su psi odlični partneri za vježbanje?

Zašto su psi odlični partneri za vježbanje?

Foto: Shutterstock

PRAZNICI su prošli, a s njima i vrijeme zabave,  jela i pića.

Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila izgubiti koji kilogram, a uz to imate i psa, ovo je članak upravo za vas. Psi su nevjerojatni motivatori, kada je u pitanju vježbanje i znojenje.
 
1. Neizmjerna energija
 
Većina pasa treba svakodnevnu vježbu, u obliku šetnje, trčanja ili vožnje biciklom. Čak i kad vlasnik misli da je odradio svoj trening, pas će htjeti još i tako motivirati vlasnika za dalje, bez obzira na razlog. Vlasnik tu ima izbora, no najčešći je onaj u kojem prihvati izazov. Uostalom, vi ste prvi predložili ovu avanturu, zar ne?
 
2. Pristaju na sve
 
Psi su spremni učiniti gotovo sve što vlasnik od njih traži. Brza šetnja po parku sagorjet će 250 kalorija na sat, igra bacanja loptice 155 kalorija, dotjerivanje psa 230 kalorija. A tu je još mnogo načina kako možete vježbati sa psom. On će u svakom slučaju biti sretan.
 
3. Rutina
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jednom kad uspostavite rutinu vježbanja, pas nikada neće dopustiti da vlasnik zaboravi da je vrijeme za zabavu. Također, ovo obavezno imajte na umu: niti jedan pas ne shvaća koncept vikenda. Ako vikendima volite dulje spavati, vrijeme vježbanja preko tjedna prilagodite tako da ga ne mijenjate drastično subotom i nedjeljom. 
 
4. Povezivanje
 
Osim što na ovaj način i vi i pas vježbate i tako pazite na svoje cjelokupno zdravlje, veza između vas će ojačati, jer sada imate zajednički hobi. Također, vlasnici tako uvijek nađu nove načine da se dive i cijene svoje pse, što nikad nije loše.
 
5. Bez predrasuda
 
Njih nije briga kako ste obučeni ni kako ste odradili trening. Možda vam je danas bio loš dan, ali vašeg psa to ne zanima, jer on se odlično proveo s vama. On će vas svejedno na kraju treninga nagraditi za trud i dobro obavljen posao skakanjem po vama, mahanjem repom i poljupcima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara