Ako vas to zanima, evo kako možete saznati kad ćete umrijeti

Ako vas to zanima, evo kako možete saznati kad ćete umrijeti

Foto: Shutterstock, Guliver Image/ Getty Images

KADA je zvijezda "Obitelji Soprano", glumac James Gandolfini, preminuo na ljeto 2013. godine u dobi od 51. godine, njegov kardiolog  opisao ga je kao osobu koja je doslovce iščekivala srčani udar.

Naime, Gandolfini se borio s velikim viškom kilograma te je bio vrlo neaktivna osoba koja je
u sebe trpala velike količine brze hrane. Glumac nije brinuo o svojem zdravlju i upravo je zbog toga preminuo, nedavno je otkrio njegov kardiolog, prenosi Huffington Post.

Gandolfinijev primjer samo je jedan u nizu koji potkrepljuje novo otkriće znanstvenika prema kojemu su vaši prijatelji osobe koje će na nevjerojatno pouzdan način otkriti koliko ćete dugo živjeti.

Naime, naša osobnost i karakter su najbolji indikatori dugovječnosti i zdravlja. Osim toga, prijatelji su daleko bolji prognostičari naše dugovječnosti od nas samih.

Dr Joshua Jackson sa sveučilišta Washington u St. Louisu tvrdi kako se upravo zbog toga tijekom istraživanja dugovječnosti svojih ispitanika, okrenuo mišljenju njihovih bliskih prijatelja koji su preciznije opisali njihove karakterne osobine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Psychological Science. Ono je započelo u 30-im godinama prošlog stoljeća te je ova longitudinalna studija sveukupno obuhvatila 300 mladih i tek oženjenih parova u njihovim srednjim 20-ima.

Drugi dio studije odnosio se na mišljenje prijatelja o karakternim osobinama svih sudionika studije.Primjerice, muškarci koji su opisani kao savjesne i odgovorne osobe otvorenog uma prema studiji su živjeli duže od onih koji se nisu mogli pohvaliti ovim osobinama.

Savjesni ljudi imaju više samodiscipline, a oni otvorenog uma su prirodno znatiželjni i inventivni.

Kod žena se jako bitnom pokazala - emotivna stabilnost. Žene koje su prijatelji opisali kao emotivno nestabilne, bile su sklonije depresiji i anksioznosti.

I dok će neki potražiti mišljenje bliskih prijatelja kada je u pitanju njihova dugovječnost,
drugi takve podatke sada mogu "otkriti" i putem internetske aplikacije koja je posljednjih dana
postala jako popularna na Facebooku.

Zabavna (ili morbidna) aplikacija  "When will I die" funkcionira tako da u nju upišete svoje ime i prezime te godinu rođenja, nakon čega ćete saznati godinu i uzrok svoje smrti.

Svoj rezultat možete provjeriti OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara